Μας ελάτε σε επαφή με
AGsonic

Τηλεφωνικό νούμερο : 86-18928856885

WhatsApp : +8618928856885

Περίπου υπερηχητικός

September 23, 2019

Υπερηχητικοί καθαριστές – τεχνολογία:

Ο υπερηχητικός καθαρισμός είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί τον υπέρηχο (συνήθως από το kHz 20-400) και έναν κατάλληλο καθαρίζοντας διαλύτη (μερικές φορές συνηθισμένο νερό βρύσης) για να καθαρίσει τα στοιχεία. Ο υπέρηχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακριβώς το νερό, αλλά η χρήση ενός διαλύτη κατάλληλου για το στοιχείο να καθαριστεί και ο τύπος ακαθαρσίας του παρόντος ενισχύει την επίδραση. Ο καθαρισμός διαρκεί κανονικά μεταξύ τριών και έξι λεπτών, αλλά μπορεί επίσης να υπερβεί τα 20 λεπτά, ανάλογα με το αντικείμενο που καθαρίζεται.

Οι υπερηχητικοί καθαριστές χρησιμοποιούνται για να καθαρίσουν πολλούς διαφορετικούς τύπους αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου του κοσμήματος, φακών και άλλων οπτικών μερών, ρολογιών, οδοντικών και χειρουργικών οργάνων, εργαλείων, νομισμάτων, μανδρών πηγών, γκολφ κλαμπ, εξελίκτρων αλιείας, τυφλών παραθύρων, πυροβόλων, εγχυτήρων καυσίμων αυτοκινήτων, μουσικών οργάνων, gramophone αρχείων, βιομηχανικών μερών και ηλεκτρονικών εξοπλισμών. Χρησιμοποιούνται σε πολλά εργαστήρια κοσμήματος, watchmakers ιδρύματα, και τα ηλεκτρονικά εργαστήρια επισκευής.

 

Υπερηχητικά καθαρίζοντας οφέλη εξοπλισμού

Μείωση κόστους

Μειωμένος χρόνος διαδικασίας

Δυνατότητα να καθαριστούν οι απρόσιτες περιοχές

Βελτιωμένη ποιότητα καθαρισμού

Φιλικός προς το περιβάλλον

Μη καταστρεπτικός

Μη έντασης εργατικού δυναμικού

 

Συχνά ερωτήσεις

 

Τι υπερηχητικός καθαρίζει;

Ο υπερηχητικός καθαρισμός είναι η γρήγορη και πλήρης αφαίρεση των μολυσματικών παραγόντων από τα αντικείμενα, που επιτυγχάνεται από τη βύθιση σε μια δεξαμενή του υγρού που είναι έπειτα πλημμυρισμένη με τα κύματα ήχων υψηλής συχνότητας.

Αυτά τα μη-ευδιάκριτα υγιή κύματα δημιουργούν μια δράση τριψίματος μέσα στο ρευστό, που επέρχεται από την ηλεκτρική ενέργεια υψηλής συχνότητας που μετατρέπεται από έναν μετατροπέα στα κύματα ήχων υψηλής συχνότητας – υπερηχητική ενέργεια.

 

Πώς λειτουργεί;

Η υπερηχητική ενέργεια εισάγει το υγρό μέσα στη δεξαμενή και προκαλεί το γρήγορους σχηματισμό και την κατάρρευση των μικρών φυσαλίδων ένα φαινόμενο γνωστό ως δημιουργία κοιλότητας. Οι φυσαλίδες ταξιδεύουν με υψηλή ταχύτητα μέσα στη δεξαμενή, προκαλώντας τους στο implode ενάντια στην επιφάνεια του βυθισμένου στοιχείου με μια τεράστια απελευθέρωση της ενέργειας. Αυτό ανυψώνει ήπια τους μολυσματικούς παράγοντες και από την επιφάνεια και από τις ενδότατες κοιλότητες των περίπλοκα διαμορφωμένων μερών.

Δεδομένου ότι οι φυσαλίδες implode και η δημιουργία κοιλότητας εμφανίζονται, η λύση καθαρισμού ορμά στο χάσμα που αφήνεται πίσω από τις φυσαλίδες. Όταν η λύση καθαρισμού καθιστά την επαφή με το στοιχείο εν λόγω, οποιοιδήποτε μολυσματικοί παράγοντες, ρύπος και αμαύρωση που είναι παρόντες απλά πέφτουν μακριά.

 

Τι είναι δημιουργία κοιλότητας;

Η δημιουργία κοιλότητας είναι ο γρήγοροι σχηματισμός και η κατάρρευση των εκατομμυρίων των μικροσκοπικών φυσαλίδων (ή των κοιλοτήτων) σε ένα υγρό. Η δημιουργία κοιλότητας παράγεται από τα εναλλασσόμενα κύματα υψηλής και χαμηλής πίεσης που παράγονται από τον υπερηχητικό) ήχο υψηλής συχνότητας (. Κατά τη διάρκεια της φάσης χαμηλής πίεσης, αυτές οι φυσαλίδες αυξάνομαι από το μικροσκοπικό μέγεθος μέχρι, κατά τη διάρκεια της υψηλής φάσης, συμπιέζονται και implode.

 

Τι εξαερώνει, και γιατί θα έπρεπε αυτό να γίνει;

Η εξαέρωση είναι η αρχική αφαίρεση των αερίων παρόντων στη λύση. Η χρήσιμη δημιουργία κοιλότητας εμφανίζεται αφότου έχουν αφαιρεθεί τα αέρια από τη λύση καθαρισμού, αφήνοντας ένα κενό στη διαμορφωμένη φυσαλίδα. Όταν το υψηλό κύμα χτυπά τον τοίχο φυσαλίδων, η φυσαλίδα καταρρέει είναι η ενέργεια που απελευθερώνεται από αυτήν την κατάρρευση που θα βοηθήσει ένα απορρυπαντικό στο σπάσιμο των δεσμών μεταξύ των μερών και των χωμάτων τους.

 

Πώς παίρνω τον καλύτερο υπερηχητικό καθαρισμό;

Υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις σημαντικές στον υπερηχητικό καθαρισμό. Η βελτιστοποίηση αυτών των μεταβλητών θα παραγάγει τον καλύτερο καθαρισμό. Οι σημαντικότερες αποφάσεις που λαμβάνονται επιλέγουν την κατάλληλη λύση καθαρισμού, καθαρισμός στη σωστή θερμοκρασία για το σωστό χρονικό διάστημα, και επιλογή του σωστών μεγέθους και του τύπου υπερηχητικού καθαριστή.

 

Μπορεί ο υπερηχητικός καθαρισμός να βλάψει τα μέρη μου;

Με ορισμένες προσοχές, ο υπερηχητικός καθαρισμός θεωρείται ασφαλής για τα περισσότερα μέρη. Ενώ τα αποτελέσματα χιλιάδων καταρρεύσεις είναι ανά δευτερόλεπτο πολύ ισχυρά, η διαδικασία καθαρισμού είναι ασφαλής δεδομένου ότι η ενέργεια είναι εντοπισμένη στο μικροσκοπικό επίπεδο. Η σημαντικότερη προειδοποιητική εκτίμηση είναι η επιλογή της λύσης καθαρισμού. Ενδεχομένως τα δυσμενή αποτελέσματα του απορρυπαντικού στο υλικό που καθαρίζεται θα ενισχυθούν από ultrasonics. Ο υπερηχητικός καθαρισμός δεν συστήνεται για τους ακόλουθους πολύτιμους λίθους: opal, μαργαριτάρι, σμάραγδος, tanzanite, malachite, τυρκουάζ, λάπις λάζουλι και κοράλλι.

 

Τι άμεσος και έμμεσος καθαρίζει;

Ο άμεσος καθαρισμός εμφανίζεται όταν καθαρίζονται τα μέρη σε μια λύση καθαρισμού που γεμίζει τον καθαριστή, συνήθως μέσα σε ένα διατρυπημένο καλάθι δίσκων ή πλέγματος. Ο περιορισμός του άμεσου καθαρισμού είναι ότι μια λύση πρέπει να επιλεχτεί που δεν θα βλάψει τον υπερηχητικό καθαριστή. Ο έμμεσος καθαρισμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση των μερών που καθαρίζονται σε έναν εσωτερική non-perforated δίσκο ή μια κούπα που περιέχουν συχνά μια λύση που ο χρήστης δεν μπορεί να θελήσει άμεσα την υπερηχητική δεξαμενή. Κατά την επιλογή του έμμεσου καθαρισμού, σιγουρευτείτε ότι η στάθμη ύδατος μέσα η ίδια στη δεξαμενή διατηρείται στη γραμμή αφθονίας (περίπου 1 ″ από την κορυφή δεξαμενών) ανά πάσα στιγμή.

 

Γιατί μια ειδική λύση απαιτείται για τον καθαρισμό;

Τα χώματα εμμένουν στα μέρη… εάν όχι, το χώμα θα έπεφτε ακριβώς από τα μέρη! Ο σκοπός της λύσης είναι να σπαστούν οι δεσμοί μεταξύ των μερών και των χωμάτων τους. Το νερό δεν έχει μόνο καμία καθαρίζοντας ιδιότητα. Ο αρχικός σκοπός της υπερηχητικής δραστηριότητας (δημιουργία κοιλότητας) είναι να βοηθηθεί η λύση να κάνει την εργασία του. Μια υπερηχητική λύση καθαρισμού περιέχει τα διάφορα συστατικά με σκοπό να βελτιστοποιήσουν την υπερηχητική διαδικασία καθαρισμού. Παραδείγματος χάριν, τα αυξανόμενα επίπεδα δημιουργίας κοιλότητας προκύπτουν από τη μειωμένη ρευστή ένταση επιφάνειας. Μια υπερηχητική λύση περιέχει έναν καλό βρέχοντας πράκτορα ή ένα μέσο επιπολής.

 

Ποια λύση καθαρισμού θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω;

Οι σύγχρονες υπερηχητικές λύσεις καθαρισμού συντίθενται από ποικίλους απορρυπαντικά, βρέχοντας πράκτορες και άλλα αντιδραστικά συστατικά. Μια μεγάλη ποικιλία των άριστων διατυπώσεων είναι διαθέσιμη, σχεδιασμένος για τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Η κατάλληλη επιλογή είναι κρίσιμη για την αποδεκτή δραστηριότητα καθαρισμού και για να αποκλείσει την ανεπιθύμητη ικανότητα αμέσου αντιδράσεως με το μέρος που καθαρίζεται.

 

Ποια λύση καθαρισμού δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω;

Το Flammables ή οι λύσεις με τα χαμηλά σημεία ανάφλεξης δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθεί. Η ενέργεια που απελευθερώνεται από τη δημιουργία κοιλότητας μετατρέπεται στη θερμότητα και την κινητική ενέργεια, που παράγουν τις υψηλής θερμοκρασίας κλίσεις στη λύση, και μπορεί να δημιουργήσει τους επικίνδυνους όρους με τα εύφλεκτα υγρά. Τα οξέα, η χλωρίνη και τα υποπροϊόντα χλωρίνης πρέπει γενικά να αποφευχθούν, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον έμμεσο καθαρισμό σε ένα κατάλληλο έμμεσο καθαρίζοντας εμπορευματοκιβώτιο, όπως μια κούπα γυαλιού, και την κατάλληλη προσοχή. Το οξύ και η χλωρίνη θα βλάψουν τις δεξαμενές ανοξείδωτου, ή/και θα δημιουργήσουν τους επικίνδυνους όρους.

 

Πότε θα έπρεπε τις λύσεις να αλλάξουν;

Οι λύσεις καθαρισμού πρέπει να ξαναγεμιστούν όταν εμφανίζεται μια αξιοπρόσεχτη μείωση στη δράση καθαρισμού, ή όταν η λύση είναι ορατά βρώμικη ή ξοδεμμένος. Μια φρέσκια batch λύσης σε κάθε σύνοδο καθαρισμού συνήθως δεν απαιτείται.

 

Γιατί πρέπει να κρατήσω τη λύση στον ισόπεδο δείκτη της δεξαμενής;

Το επίπεδο λύσης πρέπει πάντα να διατηρηθεί στον ισόπεδο δείκτη στη δεξαμενή, με τους δίσκους ή τις κούπες εγκατεστημένους. Το υπερηχητικό καθαρίζοντας σύστημα είναι ένα “συντονισμένο” σύστημα. Τα ανάρμοστα επίπεδα λύσης θα αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος, μπορούν να έχουν επιπτώσεις στη συχνότητα συστημάτων, να μειώσουν την αποτελεσματικότητα, και να βλάψουν ενδεχομένως τον καθαριστή. Η διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου λύσης παρέχει τη βέλτιστη κυκλοφορία της λύσης περίπου τα μέρη, και προστατεύει τις θερμάστρες και τους μετατροπείς από την υπερθέρμανση ή την πίεση.

 

Ποιο είναι το μήκος του χρόνου καθαρισμού;

Ο χρόνος καθαρισμού θα ποικίλει, ανάλογα με τέτοια πράγματα όπως το χώμα, τη λύση, τη θερμοκρασία και το βαθμό καθαρότητας επιθυμητό. Η ιδιαίτερα ορατή αφαίρεση των χωμάτων πρέπει να αρχίσει σχεδόν αμέσως αφότου αρχίζει η υπερηχητική δράση καθαρισμού. Η καθαρίζοντας χρονική ρύθμιση είναι ο ευκολότερος (και ο συχνότερα κακός) παράγοντας που χρησιμοποιείται για να αντισταθμίσει τις μεταβλητές διαδικασίας. Αν και η διάρκεια κύκλων νέας αίτησης μπορεί να προσεγγιστεί από έναν πεπειραμένο χειριστή, πρέπει συνήθως να επικυρωθεί από την πραγματική χρήση με την επιλεγμένη λύση και τα πραγματικά λερωμένα μέρη.

 

Ποιος είναι ο σκοπός της θερμάστρας μονάδων;

Ο αρχικός σκοπός της θερμάστρας μονάδων είναι να διατηρηθεί μια θερμοκρασία λύσης μεταξύ των καθαρίζοντας κύκλων. Η τεράστια ενέργεια που απελευθερώνεται από τη δημιουργία κοιλότητας θα παραγάγει τη θερμότητα για τον καθαρισμό.

 

Γιατί πρέπει οι δίσκοι ή οι κούπες να χρησιμοποιηθούν;

Τα στοιχεία που καθαρίζονται δεν πρέπει ποτέ να τοποθετηθούν άμεσα στο κατώτατο σημείο δεξαμενών. Οι μετατροπείς (που παράγουν τον υπέρηχο) συνδέονται με το κατώτατο σημείο της δεξαμενής. Τα στοιχεία που στηρίζονται άμεσα στο κατώτατο σημείο δεξαμενών μπορούν να βλάψουν τους μετατροπείς ή/και να μειώσουν τη δημιουργία κοιλότητας. Επιπλέον, ένας δίσκος ή μια κούπα θα τοποθετήσει το στοιχείο μέσα στη βέλτιστη ζώνη καθαρισμού της δεξαμενής. Ο δίσκος ή η κούπα θα κρατήσει επίσης το φορτίο μαζί και θα επιτρέψει την εύκολες, no-touch αφαίρεση, το στράγγιγμα και τη μεταφορά των στοιχείων στο επόμενο βήμα στη διαδικασία καθαρισμού.

 

Ποια είναι η βέλτιστη θερμοκρασία καθαρισμού;

Θερμάνετε συνήθως ενισχύει και επιταχύνει τη διαδικασία καθαρισμού, και οι περισσότερες καθαριστικές λύσεις έχουν ως σκοπό να λειτουργήσουν καλύτερα σε μια ανυψωμένη θερμοκρασία. Ο καλύτερος τρόπος να βρεθεί η βέλτιστη θερμοκρασία, που θα σας δώσει τα γρηγορότερα, καθαρότερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα, είναι να τρεχτούν οι δοκιμές. Συνήθως, τα καλύτερα αποτελέσματα είναι μέσα στο 50°C στη σειρά 65°C.

 

Το ξέπλυμα απαιτείται μετά από τους καθαρίζοντας κύκλους;

Το ξέπλυμα συστήνεται για να αφαιρέσει οποιοδήποτε χημικό υπόλειμμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι επιβλαβές στο μέρος. Τα μέρη μπορούν να ξεπλυθούν δεξιά στον υπερηχητικό καθαριστή σας, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό νερό - λουτρό, ή σε μια χωριστή σκάφη που περιέχει τη βρύση, το αποσταγμένο ή εξιοντισμένο νερό

 

Γιατί δεν θα έπρεπε να αφήσω τον καθαριστή μου συνεχώς;

Τα χαμηλά επίπεδα λύσης μπορούν σοβαρά να βλάψουν τον καθαριστή σας. Το τρέξιμο της μονάδας σας διατρέχει συνεχώς τον ισχυρό κίνδυνο χαμηλωμένων επιπέδων καθώς η λύση εξατμίζει, ειδικά όταν θερμαίνεται. Να πάρει στη συνήθεια του αποκλεισμού ultrasonics όταν όχι σε λειτουργία, και να ελέγξει το επίπεδο λύσης θα παραγάγει όταν βρίσκεται σε λειτουργία, πολλά έτη δωρεάν υπηρεσίας προβλήματος από τον υπερηχητικό καθαριστή σας.